Ølbrygning er den nye hobby

Der er ingen tvivl om, at ølbrygning er den nye hobby. Hvis vi kigger tilbage i tiden, så er der også en del der bryggede øl. Det er dog anderledes denne gang, for den bølge der er kommet indenfor ølbrygning, så er det ikke båret frem af et ønske om at købe billigt øl. Når folk i dag brygger deres eget øl, så er det på grund af smagen. Det er stadigvæk billigt at brygge, men det er ikke derfor man brygger øl i dag.

Skab din egen øl

Når man brygger øl, så er man i stand til at brygge lige præcis den øl man godt kan lide. Når man laver øl selv, så går man typisk en på en webshop der sælger råvarer til ølbrygning. Her kan du så finde den samme type af råvarer som bryggerier bruger når du brygger deres øl. Du sammensætter selv din øl. Man kan sige det på den måde, at man starter man vand, og så sammensætter man selv ens opskrift herfra. Du vælger et antal malt som du kunne tænke dig at anvende. Malten kommer med sukkeret der senere hen skal omdannes til alkohol. Malten bidrager dog også med den sødme man kender fra øl. Når du har fundet de malte du kunne tænke dig at bruge, så skal vi have skabt noget balance den det færdige øl. I dag anvendes forskellige humletyper. Hvis du har lyst til at brygge øl som man gjorde i helt gamle dage, så man andre bitterstoffer anvendes som for eksempel lyng, rønnebær etc. Der findes mange forskellige planter og bær der kan anvendes til det formål. Til en start kan det dog være en god idé at bruge humle. Når du har styr på det at brygge øl, så kan du dog begynde at lege med alle de ting du kan have lyst til at prøve. Når du så har styr på malt og humle, så skal vi finde en ølgær. Der findes rigtig mange muligheder indenfor ølgær. Til en start kan du bare vælge en, men efterhånden som du bliver mere erfaren, så kan du også begynde at lege med forskellige typer af ølgær. Der ligger rigtig mange smag gemt her, så det kan anbefales at gøre det, når du har styr på resten. 

Få styr på hvordan man brygger

Hvis du ikke har brygget før, så besøg siden https://bryggerbog.dk/ . Her kan du finde en gratis bog der fortæller dig trin for trin hvordan man brygger øl. Det betyder ikke noget om du har brygget før eller ej. Den er skrevet så personer der ingen erfaring har, få at vide præcis hvordan man gør det. Hent bog og kom i gang med at brygge øl.