Step by step guide til leasing af brugt bil

Leasing af brugt bil kan være en praktisk måde at få bil på, fordi leasing giver dig overblik over økonomien, og leasing af brugt bil kan være vejen til en billigere leasing, så du får mere plads i budgettet til andre ting. Vil du gerne have leasing af brugt bil, så får du her en step by step guide til, at du kan finde den bil, du ønsker dig, til en god pris.

Find ud af, hvilken bil du kunne tænke dig

Når du skal lave leasing af brugt bil, så er det en god idé at lægge ud med at finde ud af, hvilken type bil du gerne vil have, eller som minimum tænke over, hvilken type bil du drømmer om, og eventuelt hvor gammel den må være. Det kan nemlig hjælpe dig med at skabe et overblik over, om det kan lade sig gøre at lave leasing af brugt bil på lige præcis den type bil, og cirka hvilket prisleje leasing af netop den brugte bil kommer til at koste. Når du prøver at finde ud af, hvilken type bil du kunne tænke dig, er det selvfølgelig vigtigt, at du har med i dine overvejelser, hvor meget plads der skal være i bilen, hvor stor en køreglæde du gerne vil have, osv.

Tænk over, hvad du har brug for af ekstraudstyr

Efter du har lagt dig fast på en bestemt bil eller biltype til leasing af brugt bil, kan du også tænke over, hvad du har brug for af ekstraudstyr. Det hjælper dig også til at kunne begrænse din søgning og være mere specifik, når du leder efter den bil, du skal køre i over en periode. Er det for eksempel et krav for dig, at bilen skal have automatgear, eller har du behov for et bakkamera, så er det vigtigt at inddrage det i din søgning på leasing af brugt bil.

Læg dig fast på et budget

Inden du lægger dig helt fast på leasing af brugt bil, så skal du også tænke over, hvad dit budget er. For du skal selvfølgelig ikke lave leasing af brugt bil, der er dyrere, end det beløb du har afsat til transport hver måned. Husk, at udover det månedlige beløb du betaler til leasing af brugt bil, skal du også afsætte penge til forsikring, brændstof og grøn ejerafgift – og eventuelt også dæk.

Find et leasingselskab

Sidste skridt på rejsen mod leasing af brugt bil er at finde et leasingselskab. Nogle leasingselskaber leaser udelukkende nye biler, og det er i udgangspunktet dyrere end leasing af brugt bil. Sørg for at finde en forhandler, der har værkstedssamarbejder i nærheden af din bopæl, så du ikke skal køre på tværs af landet for at få bilen på værksted, når den skal til service eller lignende, og find også en forhandler, der kan levere den bil, som du drømmer om, til en pris som du kan være med på.