Skal din 2021 bil leases eller købes?

Det er som bekendt en af livets helt store beslutninger at anskaffe sig en ny bil – og især i disse år. Før i tiden stod man jo blot overfor et valg mellem at købe ny eller brugt bil eller muligvis leje køretøjet. Sådan er det ikke længere. Man kan nemlig også lægge leasing af bil til som realistisk valgmulighed, hvilket rigtigt mange danskere da også har fået øjnene op for. Af denne grund stille mange danskere sig nu det helt oplagte spørgsmål; skal jeg lease eller købe min næste bil. Læs videre her, og se nogle af fordelene og ulemperne ved at vælge leasing af bil fremfor et traditionelt bilkøb. Det vil dog inden du læser videre være en fornuftig idé, at klikke på det følgende link for at få lidt yderligere information til valg af rette leasingtype.

1. Fordelene ved at købe bilen

På samme måde som leasing af bil, så kommer et bilkøb med et vist antal fordele:

 • Du ejer bilen fra dag 1.
 • Ingen kilometerbegrænsning, hvilket jo ikke er tilfældet med leasing.
 • Større forbrugerbeskyttelse ved bilkøb.

2. Ulemperne ved at købe bilen

Hvor der er fordele er der selvfølgelig også ulemper, og dette gælder også i forbindelse med et bilkøb. F.eks. vil du:

 • Stå for alle ekstraudgifter selv, hvilket du jo helt slipper for med en operationel leasingaftale.
 • Din nye bil vil i løbet af det første år opleve et relativt stort værditab, hvilket du herfter kommer til at bøde for når bilen en dag skal sælges videre.

3. Fordelene ved leasing af bilen

I modsætning til et bilkøb, så kommer billeasing med nogle helt klokkeklare fordele:

 • Slut med dyre billån. Det eneste der skal betales er den faste månedlige ydelse.
 • Leasingselskabet vil ofte være hæfte for værditabet på køretøjet efter endt leasingaftale.
 • Større overblik over dine månedlige udgifter end ved et banklån.
 • Flere bilmodeller at vælge imellem. Med leasing vil du typisk have et langt større udvalg af bilmodeller at vælge imellem end ved et traditionelt bilkøb. F.eks. kan du hos visse leasingselskaber få fingrene i en luksusbil, såsom en Porche eller Aston Martin, til en pris som alle kan være med til.
 • Du kan sæsonlease en bil. Visse selskaber tilbyder endda deres kunder at lease en sommerbil (måske en af ovennævnte premiumbiler), der efterfølgende udskiftes med en mere passende model, når de kolde vintermåneder rammer kongeriget.

4. Ulemperne ved leasing af bilen

De væsentligste ulemper ved leasing af bil er:

 • Den væsentligt ringere forbrugerbeskyttelse.
 • Det kan for visse personer være vanskeligt at vurdere det præcise kilometertal, hvilket til tider kan resultere i at man forpligter sig til at betale månedlige ydelser, der slet ikke matcher ens økonomi.

Leasing af bil kan således være en rigtig god løsning for mange. Dog skal du altid sørge for at sammensætte en leasingaftale, der passer til din økonomi såvel som dine reelle behov. Hvis du til gengæld  foretrækker at eje bilen lige med det samme, så vil et almindeligt bilkøb måske være en noget bedre løsning. Afslut muligvis denne læsning ved at læse videre om det økonomiske aspekt af leasing VS. Køb.