Temiske skinner retter dine tænder

Der kan være masser af årsager til at få rettet tænder. Nogle grunde kan være kosmetiske, andre kan være mere medicinske. Uanset hvad er der heldigvis hjælp at hente, og der kommer hele tiden nye teknologier til, som gør tandretningen endnu nemmere. Engang var det en langsommelig og ofte smertefuld proces at få lavet tandretning, men nu eksisterer der behandlingsformer, som er nærmest smerte fri og usynlige. Du kan f. eks få invisalign skinner – en usynlig skinne, som retter dine tænder. Vi har samlet kort og godt om invisalignskinner, så du kan blive lidt klogere på den smarte behandlingsform.

Invisalignbehandling har masser af fordele

Der er mange fordele ved invisalignbehandling, og det er ikke et tilfælde, at det bliver en mere og mere udbredt metode indenfor tandretning. Skinnen er lavet af et termoplastisk materiale, som gør den helt gennemsigtig. Du behøver altså ikke at bekymre dig om, at dit ansigt ændrer sig på grund af en tandbøjle. Det vil være usynligt for omverdenen, at du får rettet tænder. De fleste oplever ingen eller meget få smerter i forbindelse med invisalignbehandling, hvilket også gør skinnen meget attraktiv. Med en almindelig tandbøjle vil du typisk opleve en del smerte, når den skal strammes ind. Tandretning kan have varierende resultater, men invisalign skinner har en høj succesrate med flotte og tilfredsstillende slutresultater for de fleste. Skinnen kan altid tages ud, hvis det er nødvendigt.

Sådan virker en invisalignskinne

Ligegyldigt om du er gammel eller ung, kan du få invisalignbehandling. Skinnerne bliver lavet til mennesker i alle aldersgruppe. Du skal have skinnen på cirka 22 ud af 24 timer i døgnet, og dine tænder vil rette sig lidt for lidt. Reglen siger, at du kun bør tage den ud, mens du spiser. Cirka hver anden uge skal du have udskiftet skinnen. Invisalignbehandling har forskellig varighed alt efter hvor meget dine tænder skal rettes til. Nogle kan nøjes med et par enkelte skinner, mens andre må bruge skinnerne over en længere periode.

Hvis du overvejer at få invisalignskinne skal du i kontakt med en tandretningsklinik, som kan hjælpe dig. De kan give dig et estimat på hvor mange skinner, som du har brug for, og dermed også hvor lang tid behandlingen varer. De kan også give dig en pris, og tilbyder ofte en gratis forundersøgelse, så du kan finde ud af om invisalignbehandling er noget for dig.