Privatleasing: 3 ting du skal være opmærksom på, før du leaser bil privat

Når du skal have ny bil, kan det være fordelagtigt at vælge privatleasing i stedet for at købe din bil. Men det kan være svært at gennemskue, hvad privatleasing egentlig er, og hvordan du finder ud af, hvilken aftale om privatleasing, der er bedst for dig. Her kan du læse 3 ting, du skal være opmærksom på, når du gerne vil lease en bil.

1. Der findes mange forskellige former for privatleasing

Hvis du har googlet privatleasing bare en enkelt gang, er du helt sikkert stødt på, at der findes mange former for leasing. Forskellige leasingvirksomheder har også forskellige services med i aftalen, så det er også vigtigt at holde øje med, når du vælger privatleasing.

Du kan for eksempel vælge operationel leasing, hvor du betaler et månedligt beløb, der også dækker over udgifter til service, reparationer og mere afhængigt af, hvordan din aftale ser ud. Vælger du for eksempel at lease hos Agilease, vil der også være vinterdæk og sommerdæk med i prisen samt vejhælp. Der kan du som noget ret unikt lease let brugte premiumbiler også med operationel leasing.

Du kan også vælge finansiel leasing, hvor du selv betaler udgifter til service og reparation, og det svarer lidt til at købe bilen på afbetaling, da du selv hæfter for restværdien, når leasingaftalen udløber. Derudover findes der sæsonleasing, hvor du kun betaler for de måneder, du kører i bilen, og splitleasing, hvor du og din arbejdsgiver deler leasingaftalen, så du selv kun betaler for at køre i bilen, når det er til privat brug.

2. Du skal kende dine behov for kørsel

Når du skal vælge en type privatleasing, er det vigtigt, at du har gjort dig klart, hvad dine behov for kørsel er. Ved du for eksempel hvor mange kilometer, du kører per år, er operationel leasing en rigtig god løsning til dig. Der betaler du nemlig for at køre et vist antal kilometer, og kører du mere, skal du betale for det, når leasingaftalen slutter. Med finansiel leasing har du mere frihed til at vælge, hvor mange kilometer du kører per år, men til gengæld betaler du selv for værkstedsbesøg, og du skal også selv købe eller sælge bilen, når aftalen er færdig. Har du brug for at skifte bil i løbet af året, kan du vælge sæsonleasing, hvor du kan køre i eksempelvis en sportsvogn om sommeren og en firhjulstrækker om vinteren.

3. Vælg en leasingvirksomhed, hvor du kan være fleksibel

Forskellige leasingvirksomheder har forskellige services, og derfor kan det være en fordel at vælge et sted, hvor du ved, at du kan være fleksibel. Hos Agilease har de for eksempel værkstedssamarbejdspartnere i hele Danmark, så du kan få hjælp til reparationer, uanset hvor du befinder dig.

Vil du vide mere om privatleasing, så læs mere her på agilease.dk. Der kan du også se et bredt udvalg af kun let brugte premiumbiler, der kan privatleases med en aftale om all-inclusive operationel leasing.