Valg af jord og muld: Sådan vælger du den rette type

Mangler du jord og muld på Sjælland, så kan Grusogaffald.dk hjælpe dig. Men hvordan du egentlig vælger det helt rigtige jord til dit projekt, det kan være en svær opgave i sig selv. Læs med her og få svaret på, hvad forskellen er på for eksempel havemuld og supermuld samt meget mere.

Forskellige projekter kræver forskelligt jord

Der findes rigtig mange forskellige slags jord og muld, og derfor er det også en vanskelig opgave at holde styr på egenskaberne i dem alle sammen. Men skal du bruge jord på Sjælland, kan du finde det hos Grusogaffald.dk, der har mange forskellige typer jord og muld.

Du kan blandt andet finde forskellige slags jord, der kan bruges i din have, for eksempel harpet muldjord. Det kan for eksempel bruges til at plante stauder og buske i. Det kan også bruges til at hæve din grund, forme din have eller fylde forskellige størrelser huller. Skal du anlægge en køkkenhave eller plante mange forskellige slags blomster, så skal du have fat i havemuld, der er næringsrigt. Supermuld er en form for jord, der er let, men som også er ukrudtsfri, og det kan derfor bruges til at anlægge nye bede. Vil du gerne have et højbed i din have, så er svær supermuld særdeles velegnet til dette, da det indeholder meget ler og silt.

Hvis du gerne vil anlægge en udendørs boldbane, så skal du have fat i jordtypen boldmix. Det er ukrudtsfrit, men det ligger også godt fast. Skal du anlægge en græsplane, så er det en god idé med filtermuld, der især er godt til at dræne, så du ikke får en græsplane, hvor der står masser af vand, når der kommer meget regn. Sidst men ikke mindst findes der også taghavemuld, der som navnet antyder er ideelt til at anlægge taghaver. Denne type jord kaldes også systemmuld, fordi det ofte indgår i den tagkonstruktion, der skal laves.

Du kan altid finde råd og vejledning hos Grusogaffald.dk

Selvom du her har fået en introduktion til, hvilke typer jord der findes, så kan det være, at du stadig er i tvivl. Og derfor kan du altid kontakte Grusogaffald.dk, for de ved meget mere om de forskellige jordtyper, og de vil rigtig gerne hjælpe dig med at vælge rigtigt.

På Grusogaffald.dk kan du også finde en mængdeberegner, så du hurtigt kan regne ud, hvor meget jord du skal bruge til dit projekt på Sjælland, og så du ikke står med hverken for meget eller for lidt jord, når du nærmer dig afslutningen af dit projekt. Grusogaffald.dk leverer jord på hele Sjælland, og du kan helt selv vælge, hvordan det skal leveres – for eksempel på kantstenen i en container eller over din hæk i en bigbag. Er du klar til at vælge jordtype til dit næste projekt mellem blandt andet havemuld, boldmix og harpet muldjord, så køb dit jord og muld her og få leveret over hele Sjælland.