Hvad er Sodastream, og hvordan virker de?

Du er helt sikkert stødt på navnet Sodastream før, men måske ved du ikke helt præcis, hvad det smarte koncept går ud på. Med en ret simpel maskine kan du faktisk lave din egen sodavand derhjemme samt spare miljøet for et stort forbrug af plastik til engangsbrug. Er du nysgerrig på, hvordan Sodastream virker, så læs med her.

Lækkert alternativ til købt sodavand

Har du en Sodastream derhjemme, kan du faktisk lave din helt egen sodavand. En Sodastream fungerer nemlig på den måde, at du ved at trykke på en knap frigiver kulsyre fra en patron, der så bliver blandet i vandet. Når du køber færdigblandet sodavand fra et af de store mærker, er der typisk rigtig meget sukker i, men med en Sodastream kan du for eksempel vælge at bruge sukkerfri saftevand eller lignende, så du kan få et sundere alternativ til meget sukkerholdig sodavand. På den måde kan du faktisk også lave lige den smag af sodavand, som du allerbedst kunne tænke dig, og du kan eksperimentere dig frem til, hvad der er din yndlingssmag. Drikker du danskvand, er det ifølge Forbrugerrådet Tænk også billigere i længden at lave det selv end at købe det i supermarkedet.

Sodastream er den miljøvenlige løsning

Med en Sodastream maskine, gør du også miljøet en tjeneste. For når du køber sodavand i supermarkedet, er forbruget af plastik enormt højt, og det skaber en stor udledning af mikroplast, der til sidst ender i naturen og i den mad, vi kommer til at spise på et senere tidspunkt. Men en Sodastream maskine kommer med sine egne plastikflasker, der kan bruges igen og igen. Derudover viser undersøgelser, at en liter flaskevand fra supermarkedet i gennemsnit står for en CO2-udledning på 0,18 kg, mens en liter postevand kun ”koster” 0,0002 kg CO2 at hente. Så selvom du tilføjer CO2 til dit postevand derhjemme, kan det godt betale sig at gøre det for miljøets skyld.

Sodastream flaskerne er også uden BPA, der er et stof, som kan skade fertiliteten og mistænkes for at være hormonforstyrrende. Det er altså en god løsning både for miljøet og for din krop at lade sodavanden stå på hylderne i supermarkedet og lave din sodavand og danskvand derhjemme i stedet.

Masser af tilbehør til Sodastream

Til Sodastream kan du tilkøbe masser af tilbehør. Når du for eksempel har brug for nye flasker, kan du finde dem hos stoevsugerposen.dk. Der finder du et bredt udvalg af forskellige flasker, for eksempel også smarte flasker, der let kan tages med på farten, og som også tåler opvaskemaskine. Har du Sodastream flasker, der ikke tåler opvaskemaskine, kan du også finde rensetabletter på stoevsugerposen.dk, så du kan få skinnende rene flasker alligevel. Hos stoevsugerposen.dk kan du trygt købe dine sodastream flasker, da siden har 9,6 i score hos e-mærket (din garanti for tryg handel på nettet). Derudover har de både loyalitetsrabat og hurtig levering, så du hurtigt kan komme i gang med at lave din egen miljøvenlige og mindre sukkerholdige sodavand.