Alt du skal vide om Black Friday

Du har måske hørt om Black Friday, og hvad det går ud på. Der er dog mange ting, som du næsten med garanti ikke ved om dagen. Derfor har vi lavet dette indlæg, så du kan lære mere om Black Friday, og hvor traditionen kommer fra. Læs med herunder.

En amerikansk tradition

En ting som mange ikke ved, er at Black Friday i Danmark ikke altid har været en ting. Traditionen stammer nemlig fra USA, og er efterfølgende blevet adopteret af de danske virksomheder. I Danmark husker vi dagen på, at det er den sidste fredag i november. Det er lidt anderledes i USA.

I USA falder Black Friday altid dagen efter thanksgiving. En tradition, som vi ikke har i Danmark, og derfor ikke kan gå ud fra. Huskereglen er derfor, at det altid er på den sidste fredag i november måned.

Det går vildt for sig i USA

Til at starte med, så var Black Friday udelukkende en tradition i de fysiske butikker. Derfor vil man også i USA opleve, at folk venter i flokkevis ude foran butikker. Det gør de, da der er begrænsede antal af de forskellige produkter der er på tilbud.

De begrænsede antal og de store menneskeflokke giver nogle voldsomme billeder, som er blevet fanget på videoer af mange der selv er afsted. Her ser man folk hive varer ud af hænderne på hinanden, og nærmest vælte hinanden. Sådan går det dog heldigvis ikke til i Danmark.

I Danmark er vi væsentligt bedre til køkultur, og derfor venter vi lige så stille ved butikken i en lang kø. Nogle ligger endda i kø mange timer inden, enten ved at slå telt op, eller ved at sidde i en campingstol.

Også kommet online

På trods af, at Black Friday kun var en tradition for de fysiske butikker, så er dette ikke længere en realitet. Black Friday er i dag også kommet online, hvorfor man ikke behøver at sidde i kø længere, hvis man vil have del i de gode tilbud.

Hjemmesider landet over har taget det til sig, og man kan derfor få gode rabatter på udvalgte varer. De forskellige tilbud starter til midnat, og herfra er det så først til mølle med at få dem i kurven.

Vi håber at ovenstående har givet dig et indblik i hvad Black Friday er, og hvor det stammer fra. Held og lykke, hvis du skal på tilbudsjagt!