5 måder at blive mere bæredygtig på

Der er mange måder, hvorpå man kan blive mere bæredygtig. Her er fem bud på, hvordan du kan gøre en forskel:

1. Vælg bæredygtige produkter

Når du køber nye produkter, bør du vælge dem med omtanke. Køb for eksempel bambus trusser i stedet for almindelige bomuldstrusser, eller køb en bambustandbørste i stedet for en almindelig tandbørste af plastik. Bambus er en hurtig voksende plante, der ikke behøver pesticider eller sprøjtemidler for at vokse. Der udledes ikke spildevand, og det er også modstandsdygtigt over for sygdomme og insekter. Bambustræerne er også hurtige til at regenerere sig selv. Derfor er bambusprodukter gode bæredygtige alternativer.

2. Spis mindre kød

Kød er ikke kun usundt, det er også et af de produkter, der har den største miljøpåvirkning. Det er blandt andet på grund af, at der skal bruges så meget energi til dyrenes pasning, fodring og opdræt. Hvis du ikke ønsker at droppe kødet helt, så kan du reducere mængden. Spis for eksempel mindre kød i løbet af ugen, og spis kød på andre tidspunkter af ugen som for eksempel i weekenden.

3. Gå eller cykel til arbejde

Det kan være rart at køre bil, da du kan køre uden om trafikken. Men hvis der er mulighed for det, kan du med fordel cykle til og fra arbejde. Det er godt for både klimaet og for dig, da du får motioneret lidt undervejs. Hvis du ikke har mulighed for at cykle til arbejde, kan du i stedet tage offentlig transport. Det er mere miljøvenligt end at køre i bil, da den samlede udledning af CO2 bliver mindre.

4. Spar på vandet

Vand er en værdifuld ressource, og derfor er det vigtigt, at vi bruger det med omtanke. Du kan spare på vandet ved at købe en god flaskevand i stedet for at købe vand i plastikflasker. Det er også en god idé at installere en vandbesparende vandhane, hvis du ikke allerede har det. På den måde bruger du ikke så meget vand, som du ellers ville have gjort.

5. Affaldssortering

Det er vigtigt at sortere sit affald, da det kan bruges igen, hvis det bliver sorteret korrekt. Det er ikke alle steder, hvor det er muligt at sortere affald, men det er en god idé at finde ud af, om der er mulighed for det der, hvor du bor. Det er nemlig med til at spare på ressourcerne.