Facademaling farver: Sådan vælger du den rette farve til facaden

En god omgang facademaling kan være give dit hus et ansigtsløft, så det kommer til at fremstå helt nyt, og vælger du en god facademaling, kan resultatet holde i mange år. Men det kan være svært at vælge den helt rigtige farve til din facade, og derfor får du her en guide til, hvordan du vælger en farve, der passer til dit hus.

Tænk over, hvad der passer til huset

Sætter du dig for, at dit hus skal have en ny omgang facademaling, men vil du ikke have den samme farve, som det ellers har haft, så er det en god idé at se på, hvad der passer til huset. Det er nemlig ikke alle typer huse, der passer til alle farver. Du kan for eksempel tænke over, hvornår huset er fra og se på, hvilke farver der passer til den tidsperiode. Det er et godt udgangspunkt for at finde en farve, der også klæder huset. Derudover kan det være en god idé at undersøge, om der er nogle særlige regler i dit område for, hvilke farver du må male dit hus i. Der er nemlig eksempler på, at husejere har fået klækkelige bøder for at male deres hus i en farve, der ikke er godkendt i lokalplanen.

Vælg en farve, som du selv kan lide

Udover at farven selvfølgelig skal passe til huset, så skal du også vælge en farve, som du selv kan lide. Det virker måske som en basal ting, men ikke desto mindre er det vigtigt. Vælger du en farve facademaling, som du ikke selv er helt vild med, så risikerer du, at du hurtigt bliver træt af den, og så må du starte forfra med at male huset, hvis du slet ikke kan holde ud at se på farven.

Kig eventuelt på andre huse i området

Savner du lidt inspiration til at finde en farve, som både passer til dit hus, men som du også selv kan lide, så kan du også prøve at tage en spadseretur rundt i dit lokalområde, hvor der typisk er huse fra den samme periode som dit eget, som du kan lade dig inspirere af. Det kan være, at du bliver overrasket over, at en farve, som du selv godt kunne lide, ikke passer til dit type hus alligevel, eller at der er en særlig farve af facademaling, som du aldrig havde forestillet dig kunne passe til dit hjem.

Er du klar til at give dit hus en omgang facademaling, så kan du finde facademaling i høj kvalitet til en god pris hos Nordicmaling, og du kan se udvalget her. På deres hjemmeside nordicmaling.dk har de facademaling i rigtig mange forskellige farver, så dit hus kan komme til at se ud, som du ønsker det. For at gøre det nemt leverer de også malingen direkte hjem til din hoveddør, så du slipper for at skulle slæbe tunge bøtter med maling hele vejen fra farvehandlen selv.