Byggegrund Thy: Hvorfor, hvor, pris og hvordan?

Går du med planer om at bygge nyt sommerhus, men har endnu ikke lagt dig helt fast på det ideelle område? Hvis svaret er ja, så burde du bestemt overveje området omkring Thy. Der er nemlig en hel del gode grunde til at vælge dette smukke vesterhavsområde til din byggegrund. Læs derfor videre her, så du kan finde ud af hvorfor, hvor, hvordan og ikke mindst hvad det koster med en byggegrund i Thy.

Byggegrund Thy – Hvorfor bør jeg vælge Thy?

En af de helt åbenlyse fordele ved at vælge din nye byggegrund i Thy er de guddommeligt smukke omgivelser, som du naturligvis få med i handlen. Der findes oven i købet gode muligheder for at finde en byggegrund midt i Thy, der faktisk hører til en af landets mest naturskønne områder. F.eks. kan du vælge mellem hele 61 byggegrunde i smukke Nørre Vorupør, der giver dig umiddelbar adgang til alt det bedste området har at byde på. Læs derfor videre her og se, hvad det egentligt er der gør området omkring Nørre Vorupør så attraktivt som det rent faktisk er.

Nationalpark Thy

Kun ganske få kilometer fra din nye byggegrund i Nørre Vorupør kan du nemlig finde Danmarks første – og helt sikkert mest unikke – nationalpark. Nationalpark Thy er nemlig hjemsted for et helt unikt klithedelandskab, der ganske enkelt repræsenterer alt det der gør naturen omkring Vesterhavet så specielt. Ved at have nationalparken lige uden for din hoveddør, så vil du nemlig have direkte adgang til:

  • Et unikt stykke dansk natur: Nationalpark Thy er et fredet område, og med god grund. For her vil du nemlig finde et helt unikt klitlandskab omkranset af det blæsende Vesterhav.
  • Et rigt dyreliv: Nationalpark Thy er desuden også ynglested for en lang række fuglearter, som du bestemt ikke vil finde andre steder.
  • Et varieret planteliv: ved f.eks. at besøge Hanstholm Vildtreservat i norddelen af nationalparken, så får du nemlig ikke blot dyreliv for alle pengene, men faktisk også et utroligt rigt og varieret planteliv.
  • Gode friluftsaktiviteter: Nationalpark Thy er desuden også fyldt med hyggelige og smukke stier, der gør området helt perfekt til en god vandre- eller cykeltur – eller måske endda en ridetur. Nationalparken rummer desuden også Nors sø og Vandet sø, der er det helt perfekte sted at kaste krogen i vandet for at få fanget aftensmaden derhjemme i sommerhuset.
  • Dansk kulturhistorie: sidst men ikke mindst, så vil du endda kunne føle historiens vingesus når du besøger nationalparken. Du vil nemlig kunne finde både gravhøje, tyske fæstningsanlæg fra Anden verdenskrig såvel som arkæologiske rester fra den danske stenalder.

Klitmøller og Cold Hawaii

En byggegrund Thy rummer dog langt mere en blot Nationalpark Thy. Klitmøller befinder sig nemlig kun få kilometer fra din byggegrund i Nørre Vorupør. Dette lille fiskerleje er nemlig de seneste år blevet et yndet tilholdssted for surfere fra hele landet, der dagligt udnytter områdets gode vindforhold og surfervenlige bølger. Faktisk er vindforholdene så gode i Klitmøller, at området i dag går under navnet Cold Hawaii (idet vandtemperaturen her trods alt ikke rammer de samme høje temperaturer som stillehavsøen den deler navn med).  Alt dette betyder selvfølgelig, at Klitmøller altid er et hyggeligt og ikke mindst levende sted at besøge, hvor man enten selv kan hoppe på surfbrættet eller måske blot tage byen ind med en hyggelig spadseretur i de historiske gader. Så hvis du elsker havet og surferkultur, så vil en byggegrund i Thy bestemt ikke være den ringeste løsning.

Kultur i Thy

Selvom Thy bestemt ikke kan måle sig med hovedstaden når det kommer til kulturelle tilbud, så skal man dog ikke underkende området af denne grund. Thy rummer nemlig en bred vifte af kulturelle tilbud, der kan tilfredsstille selv den mest kræsne besøgende. F.eks. kunne du og din familie prøve at slå vejen forbi:

  • Vorupør Museum: Museet i Vorupør har til huse i et tidligere skibsværft, hvor der i mange år blev bygget fiskerbåde til de lokale fiskere. Faktisk er de originale maskiner blevet bevaret, så man som besøgende kan komme til at opleve dem på første hånd – samt på udvalgte tidspunkter som dem i fuld funktion. Derudover gemmer Vorupør Museum på en glimrende samling af natur- og kulturhistoriske genstande, der på smukkeste vis guider besøgeren igennem områdets lange historie.
  • Bunkermuseum Hanstholm: i kort køreafstand fra Nørre Vorupør kan du også finde det velbevarede tyske fæstningsanlæg, der på glimrende vis kan give de besøgende et indblik i Danmark under besættelsestiden. Alt sammen omringet af det karakteristiske klithedelandskab, der kendetegner Thy.
  • Gode spisesteder: sidst men ikke mindst kan du og din familie altid finde et godt måltid mad i Thy og Nørre Vorupør. Området er nemlig hjemsted for en lang række glimrende spisesteder i alle prisklasser. Dog anbefales det, at du i det mindste booker et bord på et af områdets gode fiskerestauranter og røgerier. Vesterhavet ligger jo nemlig lige ved dørtrinnet, hvilket naturligvis har påvirket områdets kulinariske tradition. Og hvis i nu ikke skulle have lyst til at tage i byen for at spise, så kan i selvfølgelig blot slå vejen forbi Vorupør Røgeri og købe godt ind af både hjemmelavede fiskefrikadeller og røgede fisk til aftensmaden derhjemme i sommerhuset.

Byggegrund Thy – hvordan får jeg så fingre i min nye byggegrund?

Netop fordi Thy hører til en af de mest attraktive naturområder i hele landet, så er der bestemt også rift om at få fingre i de bedste naturgrunde. Dog er det dog stadig muligt at finde en god byggegrund i Nørre Vorupør, der oven i købet er nabo til den smukke kystfredningslinje. Du kan jo som sagt nemlig finde 61 naturgrunde til salg hos firmaet Vesterhavspark. Når dette så er sagt, så skal du nok ikke vente alt for længe med at bestille en fremvisning hos firmaet. Grundene forsvinder nemlig nærmest som dug for solen; så skynd dig hellere at få booket din fremvisning. Dette kan gøres via Vesterhavsparks hjemmeside, hvor du samtidigt også kan tage et kig på de ledige naturgrunde så du kan finde en god ledig byggegrund Thy. Og med priser der begynder ved 175,000 kroner og op til 850,000 kroner, så er der bestemt noget for enhver pengepung og ikke mindst behov. Så hvorfor ikke smede mens jernet er varmt?