Sådan kommer du selv i gang med at vedligeholde din bil

Det kan være svært at finde ét sted hvor du kan få det samlede overblik af hvordan du nemt selv kan sørge for at holde din bil flot. 

Derfor er der på https://bilpleje-guide.dk samlet over 100 artikler om hvordan du selv kan vedligeholde din bil med guides indenfor:

  • Vask af bilen
  • Dæk & Fælge
  • Ruderne
  • Pleje af lakken

Lad os kigge nærmere på det:

Vask af bilen

Selv om det ikke er raketvidenskab at vaske bilen er det alligevel vigtigt at gøre det rigtigt for at minimere antallet af ridser. 

Og ja – det skal gøres manuelt hvis du vil være helt sikker på at minimere antallet af ridser. Til gengæld slipper du for at skulle kæmpe med vaskehallen hvis der opstår en skade. Det kan du læse mere om hos DR her: https://www.dr.dk/nyheder/penge/gode-raad-fem-raad-ved-skader-i-vaskehal

Du vasker den korrekt ved at:

  • Forvaske bilen
  • Vaske med to spande og en god klud
  • Aftørre bilen efter vask 

Forvask er typisk bedst med en skumlanse. I vaskespanden skal du have en autoshampoo i god kvalitet og til aftørring skal du have dig et mikrofiberhåndklæde i god kvalitet, som kan aftørre hele bilen. 

Dæk & Fælge

Dæk & Fælge er bare mere udsatte for at blive slidt end resten af bilen, da de ligger så tæt på vejen og at de samtidig får bremsestøv fra dine opbremsninger på sig. Så for at holder det tilpas pænt bør du have dig en fælgrens og en dedikeret fælgbørste til opgaven. 

Dækket kan holdes rent med en dækrens og skal det skinne, kan du påføre en dækshine. 

Ruderne

Ruderne er noget af det vigtigste at holde rent. 

Da:

Et rent og klart udsyn giver dig længere og tydeligere sigtbarhed. Det gør at du kan reagere hurtigere. Det består basalt set af at få renset din rude i bund og herefter sørger for en forsegling udvendigt på ruden, for at sikre at vand ikke kan sidde fast, så du får et bedre udsyn ved regnvejr. 

Pleje af lakken

I takt med at vi får skiften bilparken ud til elektriske biler – er det igen blevet in at passe godt på sin bil. 

Og:

Det giver god mening, da en velholdt bil holder prisen væsentligt bedre. 

Og så er det blevet ekstremt nemt. Det kan langt hen af vejen klares med en sprayvoks, som kan kommes overbilen efter vask. 

Du kan også vælge at få en grundigere lakforsegling, f.eks. i form af en keramisk lakforsegling – men det vigtigste i forhold til at pleje lakken – er egentlig at få den gået igennem, for at kunne sørge for at få lagt behandling på bilen og afværget større rustdannelser.