Sådan finder du et garnalternativ som passer til din strikkeopskrift

Har du en ide om, hvordan du erstatter et garn med et andet? Det er vigtigt at vælge med omhu, når du vælger et andet garn til en opskrift.

Hvorfor finde et alternativ når man kan bruge det anbefalede?

Som regel er det dyre garn varianter strikkedesignere bruger til deres strikkeopskrifter. Men det er ikke ensbetydende med at du SKAL bruge det anbefalede. Du kan med fordel finde et andet garnalternativ som har samme løbelængde og strikkefasthed til en meget bedre pris.

Strikdesignere vælger garn til deres projekter på mange forskellige måder. De kan være venner med en uafhængig garnproducent eller ønsker at promovere en garnproducent og bede om at samarbejde med dem om et design eller måske mod betaling fra en garn producent.

Designeren kan kontakte et større garnfirma og bede om garn støtte til deres kommende strikkeopskrift.

Designere kan også have en bestemt slags garn i tankerne til deres design og køber selv garnet.

Designerens opgave er at vælge et garn, der bedst afspejler, hvad de forsøger at gøre med deres design.

Derfor er det en god ide at kigge på et alternativ til de varianter strikkedesigneren anbefaler. Dog er det vigtigt at vælge med omhu. Hvis garnet ikke matcher din opskrift, kan der være en stor skuffelse der venter på dig ved målstregen.

2 ting du skal vide om hvordan du finder alternativ.

Kig godt på garn etiketten hvor du finde de forskellige informationer.

Du skal kigge særlig efter fiberindhold, meter/løbelængde og vægt.

Fiberindhold:

Det er vigtigt at vælge et garn af samme fiber, når du erstatter garn. Der kan være stor forskel på tekstur og hvordan dine strikke beklædninger ser ud. Dine beklædninger kan være for stive eller for bløde hvis du ikke vælger det rigtige fiberindhold.

Meter/Løbelængde og Vægt

Forholdet mellem længden og vægten af ​​et garn er en hurtig og nem måde at finde et alternativ på.

Bare se efter meter og gram på garn etiketten på garnet, der er angivet i din opskrift.

Når du ved dette, er det nemt at søge efter et garn med samme fiberindhold og samme forhold mellem længde og vægt at erstatte med.

Køb billige garn alternativer online eller fra fysisk garn butik. Du kan bede om råd og vejledning fra din garnbutik hvis du er i tvivl.