Let varmeudgifterne med en pillebrændeovn

Energipriserne stiger, og derudover vil de stigende oliepriser få indflydelse på mange områder af din hverdag. Så spar penge, hvor du kan, især på din varmeregning. Det kan være svært at skrue ned for vores elforbrug, men dit varmeforbrug kan lettes.

Det kan være noget så simpelt som at skrue ned for temperaturen på din radiator. Du kan dog også overveje at anskaffe dig en moderne pillebrændeovn. Med en brændeovn kan du holde varmen i et stort lokale som din stue uden at skulle skrue op for dine radiatorer.

Ved at finde træpiller tilbud kan du endda spare yderligere penge. Det er kun godt at slå til på et godt tilbud, når din økonomi bliver strammere på andre punkter.

Hvorfor købe træpiller?

Du har mange forskellige muligheder, når du skal vælge brændsel til din brændeovn. Træpiller er bedre at bruge for miljøet, da de brænder renere end almindeligt træbrænde. Og så er de for øvrigt billige, selv uden at købe træpiller tilbud.

Du kan bruge træpiller i en almindelig brændeovn, men det kan ikke anbefales. En almindelig brændeovn vil kræve en særlig kurv eller beholder i ovnen for at kunne brænde træpillerne, og så skal den renses ekstra grundigt bagefter. Det er derfor bedre at spare dig selv besværet og blot købe en pillebrændeovn.

Er det værd at købe et fyr?

Et fyr er ofte kendt for at køre på olie, men der findes også fyr, som kan køre på træpiller. Disse kan lette den byrde, afbrænding lægger på miljøet og er bestemt mere miljøvenlige end olie, men de er også større og kræver mere end en enkelt brændeovn i et rum.

Har du adgang til gratis brænde kan et kombinationsfyr eventuelt være en god idé, da du får adgang til gratis brændsel i form af kævler, men overordnet set er et fyr langt fra nødvendigt i de fleste hjem.