Fra rosacea til forretning

Mit navn er Maya Viksjø og jeg er drivkraften bag Viksjø og Perform Probiotics. Jeg har haft voksen acne og rosacea i årevis og kæmpet med den hud, jeg mødte i spejlet hver dag.

Jeg har brugt meget tid på at undersøge, hvad autoimmune sygdomme er, hvad de gør i kroppen, og hvad der påvirker dem. Engang var jeg så heldig at arbejde for en virksomhed, der lavede probiotiske produkter, og gennem dem fik jeg en masse viden om bakterier og deres virkninger på kroppen. Sådan føler jeg, at bakterier burde kunne hjælpe min hud.

Selvom der ikke er nogen produkter på markedet, som jeg kan bruge, er denne teori nok til at få mig til at forfølge ideen. Siden da har jeg brugt lang tid på at teste forskellige bakterier, sammenligne videnskabelig forskning og min egen praktiske erfaring. Når jeg finder den perfekte blanding af bakterier, ved jeg ikke, hvor stor den bliver. Først, da jeg så min glatte hud i spejlet, græd jeg bogstaveligt talt af glæde. Mine bumser og bylder, røde øjne og store røde mund er væk. På det tidspunkt var jeg på en meget streng diæt for at undgå at irritere min hud. Jeg indrømmer, det tog mig 6 ​​måneder fra min hud blev bedre, til jeg turde drikke et glas rødvin og spise de sædvanlige sunde fødevarer som tomater og blomkål. Jeg er bange for, at huden bliver grim igen. I dag spiser jeg en almindelig sund kost, som vist i Kostpyramiden, og det er så trøstende at kunne spise lækker hjemmelavet mad tilberedt af andre uden at skulle udforske alle tænkelige ingredienser.

 

Testning af bakterierne

Efter at have set, hvor godt min hud virkelig så ud, selv efter lang tid, begyndte jeg at spekulere på, om mine bakterier var gode for andre end mig. Først fik jeg venner og familie til at teste bakterierne, og da de rapporterede, at de havde gavnlige virkninger, gik jeg videre. Jeg fandt en hel flok på ca. 60 personer med rosacea fik dem testet for bakterier, mens jeg spændt så på og dokumenterede alle deres oplevelser.

Selvom jeg ville, er jeg fuldstændig klar over, at der ikke er nogen nem løsning til at hjælpe alle med rosacea. Jeg var dog lidt overrasket, fordi kun ca. 30 % af mennesker, jeg vil teste for bakterier, rapporterer, at bakterierne ikke hjælper deres rosacea-symptomer. Jeg er ikke under den illusion, at 70% af verdens rosacea-ramte kan slippe af med deres symptomer med disse bakterier, jeg er sikker på, at nogle må have oplevet placebo-effekten, men test er nok, jeg er sikker på, at jeg skal flytte frem med dette projekt og sørge for, at flere mennesker kan blive udsat for bakterier.

 

En rigtig forretning

For at være ærlig er jeg bestemt ikke selv et forretningsgeni, og på nuværende tidspunkt har jeg ingen erfaring med at starte og drive en virksomhed, producere, markedsføre eller andet, der skal til for at komme fra en idé til et produkt.

Heldigvis for mig har jeg en gammel ven fra efterklassen, som har stor erfaring med det hele og er villig til at omfavne visionen om ikke at tjene flest penge på dette produkt, men have mulighed for så meget som muligt. Meget at hjælpe en der lider af rosacea og hver dag lider af alle de lidelser jeg kender så godt.

Sammen fik vi bakterier godkendt som kosttilskud, og den 31. juli 2020 var vi officielt klar til at lancere Perform Probiotics som produkt (Probiotika).

Jeg kunne aldrig have forestillet mig, at det ville gå så godt med lanceringen af ​​Perform Probiotics. Vi sætter nogle forskellige mål, og når målene er nået, bliver vi nødt til at drikke champagne. Vi skulle allerede åbne 4 flasker champagne i de første 9 måneder.

Men det, der gør mig mest glad ved denne rejse, er hver gang en klient skriver til mig om, hvordan bakterier har ændret deres liv, eller når jeg får billeder fra folk, de viser mig før og efter, de begyndte at bruge bakterier.

Nogle gange er jeg også meget overrasket. For eksempel. Jeg har modtaget adskillige tak-e-mails fra folk, der har haft tilstande, der var helt anderledes end, hvad bakterierne oprindeligt havde til hensigt, såsom psoriasis, tarmbetændelse og fibromyalgi.