Danmarks 4 bedste forlystelsesparker

Sommeren er som bekendt over os igen, og dette er derfor også ensbetydende med alle de sædvanlige aktiviteter der kendetegner en typisk dansk sommer. Hvis du og familien trænger til at spendere et par sjove timer sammen, så burde i bestemt planlægge at besøge en af landets fremragende forlystelsesparker. For de danske forlystelsesparker kan nemlig fuldt ud måle sig med deres europæiske konkurrenter, når det kommer til sjov for hele familien. Her er blot 4 af de allerbedste.

1. Tivoli

Det ville være forkert ikke at starte med denne verdensberømte forlystelsespark i hjertet af København, der siden den for første gang åbnede portene for publikum tilbage i 1843 har underholdt børn og voksne i alle aldre. Tivoli har nemlig alt hvad hjertet kan begære; fra hyggelige liveoptrædener med lokale og internationale kunstnere, den smukke tivolihave og sø, fremragende restauranter og selvfølgelig alle forlystelserne – du finder det hele i Tivoli. Tivoli er desuden også hjemsted for en af verdens ældste rutsjebaner i træ, der stadig kan formå at give tusindvis af besøgende sommerfugle i maven. Til de mindste er der også rigeligt at tage sig til i Tivoli, såsom det hyggelige pariserhjul samt et væld af sjove daglige aktiviteter og meget mere.

2. Djurs sommerland

Djurs Sommerland var intet mindre end Europas bedste forlystelsespark i 2019, hvilket bestemt også kan ses på besøgstallet i denne store forlystelsespark. Sommerlandet er inddelt i otte ”lande”, der sprængfyldt med sjove udendørsaktiviteter for hele familien. Og det bedste ved det hele er at når først entrébilletten er betalt, så vil alle forlystelserne være fuldstændigt gratis. Siden Djurs sommerland for første gang kunne byde besøgende velkommen i 1981, så er der sket en løbende ekspansion af området med nye forlystelser hvert eneste år lige siden. Prøv blot at snuppe en tur til Afrikaland, hvor du kan opleve vaskeægte Livingstone stemning på den hyggelige flodtur gennem den afrikanske jungle. Eller hvad med et nostalgisk gensyn med det altid populære vandland, der siden 1986 har været et absolut must, når man besøger denne forlystelsespark. Så husk endelig badetøjet.

3. Legoland

Lego er ikke blot en institution i Danmark, men såmænd også i resten af verden. Det samme gælder for Legoland, der nu kan opleves i et stadigt voksende antal lande verden over. Når dette så er sagt, så er Legoland Billund stadig den originale (og måske bedste) forlystelsespark hvor alt står i legoens tegn. Siden dens åbning i 1968 har mere end 50 millioner mennesker besøgt denne originale forlystelsespark, hvilket faktisk har gjort den til landets næststørste turistdestination. Legoland er på samme måde som Djurs sommerland inddelt i en række temabaserede lande, der hver især giver den besøgende fremragende underholdning for pengene.

4. Dyrehavsbakken

Tilbage i hovedstaden kan du og din familie nyde nogle timer i selskab med klovnen Pjerrot på Dyrehavsbakken. Udover de mange hyggelige forlystelser, så er ”Bakken” også et fantastisk naturområde, der er perfekt til en dejlig frokost i det fri – selvfølgelig omgivet af de mange fritgående rådyr. Når frokosten så er overstået, så kan i nu i ro og mag slentre tilbage til rutjebanerne og alle de andre forlystelser.