3 ting du skal vide, før du investerer i en varmepumpe

Danskerne er rigtigt glade for deres varmepumper, hvilket især hænger sammen med de store økonomiske besparelser man får ved at anvende denne opvarmningskilde. Derudover er en varmepumpe også en rigtigt miljøvenlig form for opvarmning, hvilket naturligvis blot er en yderligere bonus som man får med i prisen. Hvis du gerne vil have en varmepumpe, så du også kan spare penge og gøre noget for miljøet, så er dette bestemt til at forstå. Dog bør du overveje disse 3 ting inden du vælger din nye varmepumpe.

Der findes mere end én slags varmepumpe

Udover de mange forskellige mærker, så findes der også mere end én slags varmepumpe – der findes nemlig hele 3. Det vil derfor være en rigtigt god idé, hvis du sætter dig lidt bedre ind i disse 3 forskellige varmepumper. På denne måde vil du nemlig bedre kunne vurdere hvilken varmepumpe, der passer bedst til netop dit hjem. De tre typer varmepumper er:

  • Luft til luft varmepumper: denne varmepumpe består af en indendørs og udendørs enhed, der vil omdanne energien fra udendørsluften til varme, der blæses ind i boligen. Luft til luft varmepumper er ikke velegnede til at opvarme hele boligen, men vil til gengæld passe perfekt til sommerhuset eller i kombination med andre varmekilder.
  • Luft til vand varmepumper: denne varmepumpe fungerer på samme måde som luft til luft pumpen, men vil i stedet omdanne luftens varme til varmt vand, der efterfølgende ledes ud i boligens varmesystem via varmerørene. Perfekt til at opvarme hele boligen.
  • Jordvarme: et jordvarmeanlæg kræver til gengæld mere plads. Der skal nemlig opsættes et udendørsanlæg i baghaven, der kan føre jordvarme ind i boligens rør via de nedgravede varmeslanger. Jordvarme er klart den dyreste løsning, men vil også give dig den mest optimale opvarmning af både bolig og vand.

Spar penge på varmeregningen

Med en varmepumpe, så vil du som sagt spare en hel del penge på din årlige varmeregning. Faktisk vil du allerede i løbet af de første 6 måneder kunne mærke en betydelig forskel i dine varmeregninger, og det bliver kun bedre derefter. Du vil nemlig i det lange løb kunne spare tusindvis af kroner på at vælge en luft til luft varmepumpe og luft til vand varmepumpe såvel som et jordvarmeanlæg. En hvilken som helst af disse tre varmepumper vil nemlig kunne producere op til 4 gange så meget energi, som det koster den at producere den.

Forvent et bedre indeklima og et bedre miljø udenfor boligen

Sidst men ikke mindst, så vil du med en luft til vand varmepumpe eller jordvarmeanlæg også give dig selv og din familie et langt bedre indeklima. En varmepumpe lader dig nemlig tage kontrollen over din boligs opvarmning. Du kan nemlig indstille varmepumpen til at opvarme præcis så meget eller lidt som du skulle ønske dig. Og som nævnt ovenfor, så hjælper du oven i købet miljøet med en varmepumpe; så du vinder altså både indendørs og udendørs ved at investere i en varmepumpe til dit hjem. Læs mere om luft til luft og luft til vand varmepumper.